Telefonszám

Karácsonyi mentő lakoma - Focus Trend System Advertising Agency
22622
post-template-default,single,single-post,postid-22622,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Karácsonyi mentő lakoma

Karácsonyi mentő lakoma

Karácsonyi mentő lakoma

Villám ünnepi lakoma

Hirtelen bejelentkezett az egész baráti társaság karácsonyi vacsorára? Nálatok nem múlik el a vendégség az ünnep végével, két ünnep között is folyamatosan cseng a csöngő. Mi a Focus Trend Systemnél készültünk nektek egy kis mentőövvel, ha hirtelen kell terülj-terülj asztalkámat varázsolnod.

Egy ünnepi vacsorát nem is lehetne mással kezdeni, mint egy forró, melegítő levessel. Mi teljesen odavagyunk ezért az erőleves receptért, ami nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis biztos, hogy hatalmas sikered lesz vele.

Erőleves sajtgaluskával

Hozzávalók

  • 1 kg marhalábszár
  • 4 velős csont
  • 2 csomó leveszöldség
  • 2 sárgarépa
  • 1 pici cukkini
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 12 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • só, és az ízlés szerinti fűszerek

Elkészítés

A húst meg a velőscsontot megmossuk, és 2 liter sós vízben felforraljuk. A leveszöldséget feldaraboljuk és a husi mellé tesszük főni. Ezt kis lángon, kb. 1,5 óráig főzzük. Közben a sárgarépát vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit megpucolva vékony karikákra vágjuk (pro verzió: egy süteményszaggatóval kicsi csillag formákat csinálunk belőle). A tejet sóval és vajjal felfőzzük, és beleszórjuk a lisztet. Addig kevergetjük, amíg a massza elválik a lábos aljától. Ha ez kész, a két tojást egyenként hozzáadjuk, és belekeverjük a felaprított petrezselymet, majd a sajtot. Ezt a tésztát főzzük meg egy kis lábasban galuskának. A kész levest vékony szűrőn átszűrjük, még egyszer felforraljuk és utána hozzáadjuk a répát meg a cukkinit. Még főzzük 2-3 percet, majd utána a galuskával tálaljuk.

Ameddig a leves boldogan fortyog elkészíthetjük a főételt. Karácsonykor nem hiányozhat a husi az asztalról, mi egy igazán különleges receptet találtunk nektek. Nem kell megijedni a szokatlan alapanyagtól, a fűszeres töltött vesepecsenye tuti nyerő főfogás lesz. Nem csak finom, de jól is néz ki!

Fűszeres vesepecsenye

Hozzávalók

  • 1-2 dkg szárított vargánya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt húsos szalonna
  • 2 szelet toastkenyér
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 80 dkg vesepecsenye
  • 8 szem közepes burgonya
  • 2 evőkanál vaj
  • 50 dkg sárgarépa
  • 15 dkg laskagomba
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 teáskanál étkezési búzakeményítő
  • só, bors
  • díszítéshez egy kis plusz kakukkfű

Elkészítés

A szárított vargányát 1/8 l langyos vízben beáztatjuk. Közben a hagymát és a szalonnát felkockázzuk. Egy serpenyőben ropogósra sütjük a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, belemorzsoljuk a toast kenyeret, belekeverjük a mustárt meg a kakukkfüvet. A vesepecsenyét ferdén bevágjuk és az előbb elkészített töltelékkel megtöltjük. A meghámozott krumplikat mélyen bevagdossuk és megkenjük vajjal, sózzuk, borsozzuk. A húst és a burgonyát egy tepsiben 200 fokon 30 percig sütjük. Közben feldarabolva megfőzzük a sárgarépát, a laskagombát törlő papírral dörzsöljük át. A maradék vajat felforrósítjuk, a laskagombát aranybarnára sütjük benne, majd a gombákat kivesszük a serpenyőből. A gombás-vajas zsiradékot felöntjük a gomba áztatóvizével, majd beleöntjük a tejszínt és így megfőzzük. Hozzáadjuk a keményítőt, amit korábban összekevertünk egy kis vízzel, és az egészet felforraljuk. A gombamártást sózzuk, borsozzuk és beletesszük a laskagombát meg a sárgarépát. A husit felszeleteljük, a krumplival és a mártással tálaljuk.

Nincs karácsony édes finomságok nélkül! Mutatunk két receptet, amik szuper gyorsan elkészíthetőek, látványosak, és nem utolsó sorban igazán ennivalók! Segítségükkel igazán ünnepivé varázsolhatod a karácsonyi lakomád végét.

Csokoládés mascarpone

Hozzávalók

  • 15 dkg étcsoki
  • 1,5 dl habtejszín
  • 5 evőkanál Bailey’s ?
  • 25 dkg mascarpone
  • a díszítéshez 6-8 dkg étcsoki

Elkészítés

Olvaszd fel a csokit (vigyázz, a csoki nagyon könnyen le tud égni!)! Keverd krémesre a tejszínt, majd add hozzá a mascarponet amibe már korábban belekeverted a Bailey’s-t. Forgasd a kihűlt csokit ebbe a masszába, akkor lesz igazán szép, ha nem kevered el teljesen benne a csokit, hanem kicsit csíkosra hagyod. Rakd bele pici poharakba a krémeket és szórd meg a csokiforgáccsal.

Mandulás kifli

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg őrölt mandula
  • a díszítéshez 3 dkg vágott mandula

Elkészítés

Ez a kedvenc részünk az egész menüsor elkészítésében, hiszen annyira egyszerű: keverj össze mindent, formázz belőle pici kifliket, majd mártsd őket a vágott mandulába. Ezek után süsd a kiflicskéket 20-25 percig 200 fokos sütőben.

Ezután már nincs más dolgod, mint a legszebb díszébe öltöztetni az étkezőasztalod, és kezdődhet is a karácsonyi lakoma! Azért a nagy hajtásban se feledd: a legfontosabbak úgy is azok, akik az asztal körül ülnek, és nem az, ami rajta van!